Reducept VR training

Omschrijving

Hoe leer je patiënten goed begrijpen hoe ze met hun pijn om moeten gaan? Met welke methoden kun je patiënten efficiënter leren hoe hun pijnsysteem werkt? Bij deze online training leer je over Reducept en hoe jij Reducept kunt inzetten om op innovatieve wijze efficiënter pijnklachten te behandelen.

Dit is Reducept, de eerste virtual reality training die zich richt op het duurzaam beïnvloeden van pijnklachten door in virtual reality te trainen.

Doelgroep
Reducept is ontwikkeld met en voor patiënten die al langdurig pijnklachten hebben. Reducept biedt jou als behandelaar de mogelijkheid om op een leuke en makkelijke manier deze patiënten te leren wat pijn is en hoe patiënten beter hun pijnklachten kunnen leren hanteren. Precies wat volgens de zorgstandaard Chronische Pijn van belang is bij de behandeling van chronische pijnklachten.

Omdat Reducept makkelijk in gebruik is en de patiënt de educatie en training zelf kan doorlopen, is Reducept door een breed aantal behandelaren in te zetten als aanvulling op hun behandeling. Tot nu toe hebben fysiotherapeuten, psychologen, (pijn)verpleegkundigen, huisartsen, praktijkondersteuners, revalidatieartsen, anesthesiologen, oefentherapeuten en ergotherapeuten met succes Reducept ingezet bij hun patiënten.

Cursus
Je kunt in je eigen tempo de cursus doornemen. Afhankelijk van voorkennis en ervaring kan de cursus binnen een dagdeel doorlopen worden. Aan het eind van de cursus wordt een eindtoets gemaakt. Als je deze toets met een voldoende afsluit kan zelf het certificaat worden opgeslagen of uitgeprint!

Samenstellers cursus
De cursus is samengesteld door Louis Zantema en Margryt Vennema.
Beiden zijn de ontwikkelaars van de Reducept VR-bril.

Accreditatie:
V&VN 3 punten
KNGF 3 punten

Vouchercode
Deze e-learning module wordt u aangeboden bij afname van de Reducept VR-bril in uw praktijk of instelling. Het wordt dan ook aangeraden de cursus alleen te volgen als u ook kunt oefenen met de Reducept VR-bril. De vouchercodes worden uitgereikt door Reducept bv.

Let op:
Mocht u de cursus op eigen gelegenheid bestellen kan het voorkomen dat u bepaalde oefeningen in de cursus niet kunt uitvoeren.
Na afname vindt er geen restitutie plaats van cursusgeld.

smallqrcode_385490_247.png

Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals

 • Complementaire Zorg
 • Kwaliteitsregister V&V
 • Pijnverpleegkunde
 • Praktijkverpleegkunde
 • Register Zorgprofessionals
 • Reumatologie
 • Zorgprofessionals - Praktijkondersteuners huisartsen somatiek

Specificaties

 • Accreditatiepunten V&VN
  3
 • Gemiddelde studieduur
  3 uur
 • Toegang na aanschaf
  12 maanden
0