Verpleegkundig rekenen met Meneer Megens

Omschrijving

Verpleegkundig Rekenen met Meneer Megens nu ook via E-nursing te bestellen!

Omschrijving

De Meneer Megens Academy heeft een tweetal e-learning modules (online cursussen) ontwikkeld die samen dé perfecte voorbereiding bieden voor je toetsen voor Verpleegkundig Rekenen. Jij kiest ervoor op welk moment je aan de slag wilt gaan met de modules. Voor een bedrag van €34,99 krijg je 6 maanden toegang. Naast de module Verpleegkundig Rekenen heb je ook gratis toegang tot de module Basisvaardigheden Rekenen.
Begin met de hoofdstukken uit de module Basisvaardigheden Rekenen om je rekenkennis op te frissen en duik daarna de diepte in met de module Verpleegkundig Rekenen.
Beide modules zitten bomvol vragen die je eindeloos kunt blijven oefenen en deeltoetsen die je per hoofdstuk kunt afwerken. Zo weet je direct welke onderdelen je al beheerst en waar je nog langer mee moet oefenen. Elke module wordt afgesloten met een eindtoets waaraan een certificaat gekoppeld is.

Cursus

De cursus bestaat uit twee onderdelen.
Het eerste onderdeel gaat over de basisvaardigheden rekenen. Wanneer je bezig bent met Verpleegkundig Rekenen wordt er van je verwacht dat je een aantal onderdelen van het rekenen beheerst. Hoe zat het bijvoorbeeld ook alweer met het omrekenen van eenheden of het afronden van getallen? Wat is procent, hoe pas je de rekenregels toe of hoe kan ik rekenen met tijd? Je kunt alles dus weer even opfrissen voordat je gaat beginnen in de module Verpleegkundig Rekenen.

Het tweede onderdeel is de module Verpleegkundig Rekenen. Deze is opgedeeld in 8 verschillende onderwerpen. De meeste onderwerpen zijn onderverdeeld in sub-onderwerpen. Per (sub)onderwerp is er een uitleg-video, een handig downloadbaar stappenplan en een onbeperkte mogelijkheid om in setjes van 5 vragen te oefenen. Per vraag krijg je te zien of je het juiste of onjuiste antwoord hebt. Elk onderwerp sluit je af met een deeltoets. Naast de 8 onderwerpen zitten er ook nog twee extra’s bij. Dit zijn de combinatievragen waarbij er verschillende onderwerpen samenkomen. Ook zijn er proeftoetsen met daarin vragen over de 8 onderwerpen. Zo bereid je jezelf optimaal voor op de eindtoets van de module en/of je eigen toets voor Verpleegkundig Rekenen. Bij het behalen van de eindtoets in de module ontvang je het Meneer Megens Certificaat.

Docent cursus

De cursus is geschreven en ontwikkeld door Dirk Megens. Hij helpt al 10 jaar vele mensen om succesvol te slagen voor hun toetsen. Eerst alleen op school maar vanaf 2013 ook online met zijn video’s op het YouTube-kanaal Meneer Megens. In 2019 is hij uitgeroepen tot Leraar van het Jaar. Hij is een veel gevraagd spreker en workshopleider voor op congressen en scholingsdagen.

Leerdoelen

Na afloop van de e-learning Verpleegkundig Rekenen;

 • Heb je kennis van de basisvaardigheden rekenen (rekenen met tijd, procenten, eenheden omrekenen, rekenregels en afronden van getallen);
 • kun je berekeningen met zuurstof uitvoeren;
 • kun je berekeningen met vloeibare medicatie uitvoeren;
 • kun je berekeningen met vaste medicatie uitvoeren;
 • kun je berekeningen met verdunningen uitvoeren;
 • kun je berekeningen met een dagschema uitvoeren;
 • kun je berekeningen met druppelsnelheden uitvoeren;
 • kun je berekenen met de perfusor uitvoeren;
 • kun je berekeningen met een volumetrische pomp uitvoeren;
 • kun je een vochtbalans opmaken.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd met 5 punten voor het Kwaliteitsregister van V&VN.

Laatst bijgewerkt op 22-4-2020

De cursus is aan te schaffen via te website van de Meneer Megens Academy.

Klik hier als je meer informatie over de cursus wilt hebben.

Specificaties

 • Accreditatiepunten V&VN
  5
 • Gemiddelde studieduur
  5 - 6 uur
 • Toegang na aanschaf
  6 maanden

Gerelateerde cursussen

0