Werken met esketamine

Omschrijving

Inleiding
Voor optimale veiligheid en minimale complicaties is het van belang dat verpleegkundigen kennis en inzicht hebben in de werking en bijwerkingen van esketamine.

Cursus
De cursus geeft informatie over de observatie, behandeling en evaluatie bij het werken met esketamine. Theorie wordt afgewisseld met filmpjes, casuïstiek en praktische tips van experts die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk.

Doelgroep
Deze cursus kan gevolgd worden door verpleegkundigen opgeleid op niveau 4 of 5.  Afhankelijk van opleiding, ervaring, gevolgde bijscholingen of achtergrond kan de cursus ook gevolgd worden door andere disciplines. Uiteraard is de cursus ook geschikt voor verpleegkundigen in opleiding, herintreders en invalkrachten.
De cursus is uitermate geschikt voor anesthesiemedewerkers en verkoevermedewerkers die dagelijks met postoperatieve pijnpatiënten te maken hebben.
Voor medewerkers van een Acute Pijn Service is deze cursus inmiddels een must geworden.

Docent cursus
De cursus is geschreven door prof. dr. A. Dahan, werkzaam in het Universitair Medisch Centrum Leiden in samenwerking met E-nursing.

De cursus is beoordeeld door Eric de Roode, verpleegkundig specialist pijnbestrijding in het Noordwest Ziekenhuis te Alkmaar. 

Accreditatie en goedkeuring
De cursus is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister van de V&VN met 2 punten.

Leerdoelen
Na het doornemen van deze cursus bent u op de hoogte van de toepassingsgebieden van esketamine in de hedendaagse anesthesiologische praktijk.
U heeft kennis van belangrijke farmacologische kenmerken en beperkingen van esketamine.
U kunt een goede inschatting maken of patiënten goede kandidaten zijn voor behandeling met esketamine en in welke dosering het toegepast kan worden.

Demonstratiecursus
Bent u nog niet bekend met het systeem van E-nursing, dan raden wij u aan om de gratis demonstratiecursus te volgen. Hierin worden alle mogelijkheden en functies van het leersysteem besproken. Het leren zal hierdoor nog sneller gaan.

Cursus voor het laatst bijgewerkt op: 27-03-2018

Specificaties

  • Accreditatiepunten V&VN
    2
  • Gemiddelde studieduur
    1-2 uur
  • Toegang na aanschaf
    12 maanden

Gerelateerde cursussen

0