Veelgestelde vragen

Waar moet mijn computer aan voldoen?

Een computer met webbrowser en internetaansluiting is voldoende om aan de slag te gaan met cursussen van E-nursing. Er hoeft dus geen ingewikkelde software te worden geïnstalleerd om te kunnen beginnen.

Heb ik een snelle verbinding nodig?

Dit is in eerste instantie niet noodzakelijk, maar wel aan te raden. U volgt de cursus online en bij sommige van deze cursussen kan gebruik worden gemaakt van multimedia (afbeeldingen, video, geluid). Een breedbandverbinding zorgt voor snellere toegang tot deze bronnen.

Zijn alle cursussen van E-nursing geaccrediteerd?

Alle cursussen van E-nursing zijn geaccrediteerd of er is accreditatie (of goedkeuring van betreffende beroepsvereniging) aangevraagd.

Ik heb een betaling gedaan via IDeal maar kan niet starten.

Sommige banken hebben problemen met de IDeal-betalingen. Geen probleem. Neem contact op met info@e-nursing.nl en we zoeken het voor u uit. We activeren dan zo snel als mogelijk de cursus voor u.

Ik heb een vraag over het V&V kwaliteitsregister.

Heeft u een vraag over het V&V kwaliteitsregister klik dan op de link V&V Kwaliteitsregister links op deze pagina. Veel gestelde vragen worden hier besproken.

Zijn alle cursussen van E-nursing geaccrediteerd?

Alle cursussen van E-nursing zijn geaccrediteerd of er is accreditatie (of goedkeuring van betreffende beroepsvereniging) aangevraagd.

Is er begeleiding bij de cursus?

De cursussen zijn zodanig opgezet dat met zelfstudie alle stof kan worden doorlopen. Omdat er in de cursussen opdrachten, oefeningen en toetsen zijn opgenomen, kunt u uw kennis en inzicht zelf controleren en zo nodig stof herhalen. Zijn er desondanks toch nog onduidelijkheden, dan kan altijd contact worden opgenomen met E-nursing en krijgt u individuele uitleg van een van onze docenten.

Houdt de cursus bij waar ik ben gebleven?

Het leersysteem houdt bij waar u gebleven bent. U kunt dus rustig de cursus even verlaten en op een later moment weer verder gaan.

Kan ik de cursus printen?

Ja, dat kan. Via de browser van je computer (of rechtermuisknop) kan je de cursuspagina uitprinten. Altijd makkelijk als je even geen computer tot je beschikking hebt.

Hoelang kan ik over de cursus doen?

Afhankelijk van de cursus krijgt u 60 tot 365 dagen (een jaar) toegang tot de cursus. U hebt dus alle tijd om alle lessen in uw eigen tempo door te nemen. Afhankelijk van uw voorkennis kunt u dus binnen uw eigen gestelde tijd de cursus afronden. Omdat de cursus langer open staat dan u meestal nodig hebt, kunt u later nog eens rustig terugkijken of specifieke onderdelen opzoeken.

Waarom is de cursus aangepast?

Zo houden we de cursus up-to-date. Doordat de cursus via internet wordt aangeboden, kunnen we hem aan de laatste ontwikkelingen aanpassen. Zijn er bijvoorbeeld nieuwe inzichten op het gebied van pijnbestrijding of nieuwe ontwikkelingen in de stomazorg? Dan voegen wij die meteen aan de cursus toe.

De juiste antwoorden op de toetsvragen worden achteraf niet aangegeven, waarom is dat?

Bij het systeem van E-nursing is alle informatie steeds laagdrempelig beschikbaar, ook tijdens het maken van de toets. Om cursisten te blijven uitnodigen actief met de stof bezig te zijn worden de juiste antwoorden bij de eindtoets niet aangegeven.

Ik heb de eindtoets niet gehaald, wat moet ik doen?

Bij E-nursing heb je een 100% slagingsgarantie. Nadat je de eindtoets niet behaald hebt, krijg je gewoon een nieuwe kans om de toets nogmaals te maken. We raden je wel aan de theorie nog eens door te nemen.

Ik heb de eindtoets behaald, wanneer ontvang ik mijn certificaat?

U ontvangt geen papieren certificaat na het behalen van uw eindtoets. U kunt zelf uw certificaat uitprinten of opslaan in uw portfolio. U kunt uw certificaat uitprinten in de leeromgeving onder het tabblad "Behaalde certificaat".

Op het certificaat staan (nog) niet al mijn juiste gegevens.

U kunt uw eigen gegevens aanpassen bij het tabblad "Gebruikersgegevens".

Onze instelling wil een bestaande cursus online aanbieden, kan E-nursing hierbij hulp bieden?

Ja, E-nursing kan in korte tijd en op maat bestaande cursussen omzetten in cursussen online. Ook kunnen instellingen in bestaande cursussen protocollen of voorbeelden laten opnemen in overleg met E-nursing zodat de cursussen nog meer op maat zijn.
Neem contact op met E-nursing voor overleg over de mogelijkheden.

Ik ben zelf inhoudsdeskundig op een bepaald gebied. Kan E-nursing gebruik maken van deze kennis?

Natuurlijk. E-nursing vindt het belangrijk dat kennis en kunde van verpleegkundigen uit de praktijk wordt verspreid. E-nursing komt graag met u in contact om samen een online cursus te ontwikkelen. Neem contact op met E-nursing voor de regelingen en voorwaarden.

Mijn deelname aan een E-nursing cursus staat niet in het Kwaliteitsregister opgevoerd?

U hoeft tegenwoordig niet meer zelf uw deelname op te voeren in het V&V Kwaliteitsregister. E-nursing doet dit voor u. Het uploaden van uw gegevens naar het register gebeurt maandelijks. Mochten uw gegevens na 6 weken nog niet verwerkt zijn in het V&V kwaliteitsregister neem dan contact op met info@e-nursing.nl

Ik heb wel een BIG-registernummer maar ben (nog) niet geregistreerd in het V&V register.

Als u wel een BIG-register nummer heeft maar niet bent ingeschreven bij het V&V kwaliteitsregister of ander bij PE-online aangesloten beroepsregister kan E-nursing helaas uw punten niet opvoeren.

Uit hoeveel cijfers bestaat mijn BIG-registernummer?

Zorgverleners kunnen zich registreren in het BIG-register. Een BIG-registratie verleent duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Een BIG-registernummer bestaat uit 11 cijfers. Het BIG-registernummer heeft u uitgereikt gekregen bij inschrijving in het BIG-register. Dit register kunt u raadplegen via BIG register

Ik heb wel een V&V relatienummer maar sta niet in het kwaliteitsregister

In het V&V kwaliteitsregister kunnen alleen verpleegkundigen en verzorgenden zich inschrijven. Bent u zorgprofessional en wel lid van een V&V afdeling (bijvoorbeeld pijnverpleegkundigen) maar bent u geen verpleegkundige of verzorgende dan kunt u zich wel inschrijven in het register zorgprofessional of mogelijk bij uw eigen beroepsvereniging.

0